Buiten

Wij gaan zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten, ook als het minder goed weer is. Wij stimuleren uw kind om zelf zijn fantasie te volgen, zelf te laten ontdekken wat het weer, de natuur en de dieren te bieden hebben. Uw kind krijgt de ruimte om zich heerlijk te bewegen. Hiervoor is speciale kleding aanwezig (overalls en ‘s winters skipakken).

Op deze manier wordt uw kind gestimuleerd om ‘natuurlijk te spelen’. Uw kind kan zich buiten goed uitleven in de ruime speelweide, die omheind is door een kindveilig hekwerk. Uw kind kan kennismaken met verschillende (fruit) bomen, verschillende weersomstandigheden, seizoenen en de dieren. De kinderen gaan zelf op onderzoek uit om, bijvoorbeeld, te kijken of de kippen al eieren hebben gelegd en we kunnen samen rijpe vruchten plukken en eten ze op. Als we bij de koeien zijn leggen we de kinderen uit dat de koe melk maakt en laten we dat zien in de grote melktank. Hierdoor ervaren de kinderen dat ons dagelijks voedsel met goede zorg gemaakt wordt.

Aangrenzend aan de speelweide bevindt zich een dierenweide met kleine dieren zoals pony, geiten en kippen. Ook zijn er cavia’s en konijnen aanwezig. Uw kind kan de dieren aaien, voeren, verzorgen en knuffelen. Dagelijks kijken we bij de koeien en kalfjes op stal, misschien is er net wel een kalfje geboren!